BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar bezoekt Koningsspelen in Leiden

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen vrijdag 24 april een deel bij van de Koningsspelen in Leiden. De dag begint met een gezamenlijk ontbijt, daarna wordt er door de leerlingen gesport en gedanst. Het koningspaar geeft het startsein voor de sportdag.

In Leiden doen bijna 8.000 leerlingen van 30 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Zij worden begeleid door ruim 1.000 leerlingen vanuit het voortgezet onderwijs, MBO en HBO. Tijdens de Koningsspelen ontbijten en sporten de leerlingen op diverse locaties in Leiden.
 
De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Elke basisschool mag zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. Het gaat om een dag vol bewegen voor kinderen, die wordt voorafgegaan door een feestelijk Koningsontbijt. In Leiden is er in samenwerking met de gemeente voor gekozen leerlingen uit het voortgezet en hoger onderwijs bij de organisatie te betrekken. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation. Voor de Koningsspelen in 2015 hebben 5.403 basisscholen met in totaal ruim 1,1 miljoen leerlingen zich ingeschreven.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: