BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar verft in dorpshuis van Tricht

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken voor NLdoet, de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Het koningspaar hielp de vrijwilligers in het Gelderse dorpje Tricht met de opknapbeurt van hun dorpshuis.

Koningin Máxima nam de verfroller ter hand om de stenen muur van de gymzaal van een nieuwe kleur te voorzien. Ze twijfelde wat over de kleur. Ze vond het verfmengsel iets te roze. Maar de Trichtenaren, die blij waren met de komst van het koningspaar, verzekerden de vorstin ervan dat ze de goede kleur op de muur smeerde.

Koning Willem-Alexander maakte zich ondertussen nuttig in de opbergruimte van de gymtoestellen. Geduldig plakte hij afplakband op de vloer en creëerde hij de markeringen die de sporters de plek wijzen waar ze in het vervolg hun sporttoestellen moeten opbergen. "De gymtoestellen krijgen in deze ruimte een vaste plaats, zodat iedereen er in de toekomst goed bij kan en de meterkast toegankelijk blijft voor calamiteiten", kreeg de koning in zijn werkinstructie uitgelegd.

Takenpakket
Schuren hoorde ook tot het takenpakket van de koning, voordat hij met de zwarte verf in de weer ging. Secuur begon hij te schilderen in het hoekje waar de basketballers van Tricht hun spullen kunnen opbergen.

Het koningspaar kwam niet alleen naar het Gelderse dorpje bij Geldermalsen. Ook bestuurslid Ank Bijleveld van het Oranje Fonds, tevens Commissaris van de Koning in Overijssel, hielp koningin Máxima schilderen.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook