BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprinses Victoria voor bezoek in Zuid-Korea

Kroonprinses Victoria van Zweden is maandag begonnen aan een driedaags bezoek aan Zuid-Korea. Ze arriveerde in de ochtend op de luchthaven Incheon.

De kroonprinses en haar man prins Daniel bezoeken Zuid-Korea samen met de Zweedse minister van Sociale Zaken, Annika Strandhäll. Het bezoek richt zich op de gebieden milieu, versterking van de handelsbetrekkingen en cultuur.

Zuid-Korea heeft al lange tijd een van 's werelds snelste groeicijfers. Zuid-Korea is voor Zweden de vierde grootste exportmarkt in Azië, na China, Japan en India. De Zweden hopen meer naar Zuid-Korea te exporteren.

Ongeveer tachtig Zweedse bedrijven zijn in Zuid-Korea gevestigd. Zweden en Zuid-Korea onderhouden al lange tijd goede relaties. De basis voor diplomatieke betrekkingen werd in 1959 gelegd. In 1977 openden de Zweden een ambassade in Seoul.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: