BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Moderne koning ondertekent wetten op tablet

In 2014 ondertekende koning Willem-Alexander 450 wetten en algemene maatregelen van bestuur en meer dan 2100 koninklijke besluiten. Is hij op het moment van ondertekening niet in Nederland, dan zet hij zijn handtekening via zijn tablet. Eenmaal terug in Nederland tekent hij wetten en besluiten alsnog met pen.

Dat staat in het jaaroverzicht Koninklijk Huis, dat premier Mark Rutte woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het is de vijfde keer dat z'n jaaroverzicht is gepubliceerd. Het geeft een beeld van de activiteiten van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix.

De koning ontving 26 mensen ter beëdiging, onder wie Bert Koenders, die PvdA-collega Frans Timmermans opvolgde als minister van Buitenlandse Zaken. Ook beëdigde de koning zijn volle neef prins Jaime de Bourbon de Parme, die ambassadeur in Vaticaanstad werd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: