BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwe munt voor koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth heeft een nieuwe munt. The Royal Mint heeft maandagochtend het nieuwe Britse pond met het nieuwe ontwerp van de Britse vorstin onthuld.

De afbeelding van de koningin is ontworpen door Jody Clark. Op de munt is een zij-aanzicht van de koningin te zien, ze kijkt naar rechts en heeft een kroon op en draagt oorbellen. De nieuwe munt werd al eerder aangekondigd. The Royal Mint koos het ontwerp van Clark uit inzendingen van een competitie.

Het is de vijfde munt met een nieuw portret van koningin Elizabeth sinds ze in 1952 op de troon kwam. In 1998 kreeg de vorstin voor het laatst een nieuwe munt.

Ontwerper Jody Clark is heel erg trots op 'zijn' munt. "Ik vond de vier vorige portretten ook heel mooi, ze zijn stuk voor stuk heel sterk. Ik hoop dat ik haar recht heb gedaan met mijn ontwerp", aldus Clark tegenover de Britse ochtendkrant The Telegraph. "Toen ik hoorde dat mijn ontwerp was gekozen, kon in dat gewoon niet geloven en dat vind ik nog steeds wel eens lastig."

De nieuwe munt

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook