BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Bernhard doet mee aan Hollandse 100

Met de eerste editie van het sportevenement de 'Hollandse 100', een initiatief van prins Bernhard, is bijna 214.000 euro ingezameld voor onderzoek naar lymfeklierkanker. In totaal kwamen zondag meer dan 300 deelnemers in actie. Zij schaatsten 10 kilometer, gevolgd door een fietstocht van 90 kilometer.

Het evenement is georganiseerd om geld op te halen voor Lymph&Co, een fonds dat zich inzet voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Prins Bernhard, die zelf ook deze vorm van kanker heeft gehad, spreekt van een groot succes. "De sfeer was geweldig en het weer fantastisch. Mensen die pech hadden hielpen elkaar onderweg". Het evenement krijgt volgens hem volgend jaar zeker een vervolg.

De 'oer-Hollandse duatlon' ging zondag om 09.30 uur van start op de ijsbaan Flevonice in Biddinghuizen. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven was erbij en had zijn camera meegenomen om de sportieve prestaties van zijn zoon vast te leggen. Ook Bernhards vrouw Annette en hun kinderen waren aanwezig. Zij gaven hun man en vader nog een aanmoedigende omhelzing voor aanvang van het evenement.

Prins Maurits en prins Pieter-Christiaan ondersteunden hun broer Bernhard door zelf deel te nemen aan de uitdaging.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook