BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry vier weken in Australisch leger

Prins Harry brengt vanaf april vier weken door in het Australische leger. Hij wordt onder meer gestationeerd in Sydney, Darwin en Perth, schrijft The Guardian. Eerder op de dag werd bekend dat Harry in juni het Britse leger verlaat.

Kapitein Harry Wales, zoals de prins bekendstaat in het leger, neemt in april en mei deel aan verschillende activiteiten van de Australische eenheden bij wie hij verblijft. Hij volgt trainingen en wordt ingezet bij binnenlandse aangelegenheden. "We hebben een uitdagend programma voor hem samengesteld", aldus militair opperbevelhebber Mark Binskin.

"Ik weet dat ik veel ga leren van de tijd die ik doorbreng in het Australische leger", aldus de prins in een officiële verklaring die door Kensington Palace is vrijgegeven.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook