BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Laurent bakt Limburgse vlaai

De Belgische prins Laurent en zijn vrouw prinses Claire hebben zaterdag geleerd hoe ze Limburgse vlaaien kunnen bakken. De twee zoontjes van het paar, Aymeric en Nicolas, deden enthousiast mee bij een bakkerij in de plaats Hasselt.

De bakker levert al jaren de vlaaien voor de viering van Koningsdag. De prins had volgens de Belgische omroep VTM zelf gevraagd om de bakles. Hij maakte een tricolore vlaai.

Prins Laurent vertelde dat zijn vrouw intussen goed kan koken, maar dat dat niet altijd zo geweest is: "Toen we net waren getrouwd, maakte ze een gerecht dat de hond nog niet lustte."

Bekijk hieronder de reportage van VTM.

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!