BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William begonnen met training ambulancepiloot

Prins William is deze week begonnen aan zijn opleiding tot ambulancepiloot. Dat heeft Kensington Palace bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat de hertog van Cambridge in de zomer aan de slag gaat bij de East Anglian Air Ambulance.

Prins William leert tijdens de verplichte training vaardigheden die tijdens het vliegen van pas komen, bijvoorbeeld met behulp van een vluchtsimulator. De 32-jarige prins stopte in 2013 als reddingspiloot bij de Britse luchtmacht nadat hij in zeven jaar tijd meer dan 150 missies had volbracht en ruim 1300 vlieguren had gemaakt.

Volgens de BBC krijgt prins William bij de East Anglian Air Ambulance een jaarsalaris van ongeveer 40.000 pond (ruim 54.000 euro). Het geld dat de prins na aftrek van belastingen overhoudt, wordt overgemaakt aan een goed doel. Zijn vrouw, hertogin Catherine zal hoogstwaarschijnlijk in april bevallen van hun tweede kindje. Waarschijnlijk gaat prins William dus binnenkort met kraamverlof, net als bij de geboorte van prins George in juli 2013.

De East Anglian Air Ambulance is een civiele reddingsdienst die opereert vanuit de vliegvelden van Cambridge en Norwich. De organisatie heeft vier jaar geleden een nieuwe helikopter besteld die in april in gebruik wordt genomen. Dit toestel is bestemd voor prins William.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook