BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Amalia gaat naar gymnasium Sorghvliet

Prinses Amalia gaat na de zomervakantie naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag bekendgemaakt.

De koning en koningin hadden de schoolkeuze tot nu toe geheimgehouden. Ze wilden voorkomen dat er een toeloop zou komen op de school louter omdat hun oudste dochter Amalia daar na de zomervakantie naartoe gaat.

"We zijn haar dankbaar dat haar keuze na het sluiten van de inschrijving is gebeurd. Daardoor heeft haar keuze de keuze van andere achtstegroepers niet beïnvloed", reageerde rector Hans Rookmaker van Sorghvliet vrijdag. "We zijn vereerd met de schoolkeuze van prinses Amalia en heten haar met vreugde van harte welkom op onze school", aldus Rookmaker.

Prinses Amalia ging op 10 december 2007 voor het eerst naar de basisschool, de openbare Bloemcampschool in Wassenaar.

Christelijk Gymnasium Sorghvliet is gevestigd aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Er zitten ruim zevenhonderd leerlingen op de school. Prinses Amalia is niet de eerste bekende Nederlander die er als leerling stond ingeschreven. Onder anderen minister Lodewijk Asscher, burgemeester Jozias van Aartsen en prinses Laurentien gingen haar voor.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook