BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Astrid met 400 bedrijven op missie

De Belgische prinses Astrid reist komend weekend af naar Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten voor een handelsmissie. En dat doet de prinses niet alleen, volgens het persbureau Belga reizen er zo'n vierhonderd Belgische bedrijven met haar mee.

Het persbureau schrijft dat de Golfstaten proberen hun door olie en gas gedreven economie te verbreden. Daarbij scheppen de geplande wereldtentoonstelling in Dubai (2020) en het WK voetbal in Qatar (2022) bijkomende zakelijke mogelijkheden.

Zo gaan er een ongeveer twintig Belgische ondernemingen mee die hopen contracten binnen te halen rondom het WK voetbal. Daarom staat zondag een ontmoeting met het organisatiecomité en de minister van Sport op het programma.

Islamitische Staat
De prinses wordt ook vergezeld door een aantal ministers. In de marge van de economische missie wil de minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ook de strijd tegen Islamitische Staat bespreken. Daarnaast kunnen volgens persbureau Belga ook vragen over de 'mogelijke corruptie bij de toekenning van het WK voetbal of de mensonwaardige werkomstandigheden van de Zuid-Aziatische gastarbeiders in de emiraten ter sprake komen'.

Eerder was al bekendgemaakt dat prinses Astrid van 21 maart tot en met 27 maart naar het Midden-Oosten gaat. In november was Astrid nog in Maleisië en Singapore voor een handelsmissie. Vorig jaar ging ze met handelsmissies mee naar Colombia en Peru.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook