BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix onthult eigen portrettencollage

Prinses Beatrix onthult op vrijdag 17 april in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG in Groningen een collage portretten van zichzelf.

Het bijzondere kunstwerk is op verzoek van het Beatrix Kinderziekenhuis samengesteld door kunstenares Marte Röling. De Prinses onthult het kunstwerk samen met patiëntjes. Tegelijkertijd wordt ook de naam 'Beatrix Kinderziekenhuis' in neonletters op het dak van het kinderziekenhuis onthuld.

Na afloop van de onthulling wordt prinses Beatrix door kinderartsen rondgeleid langs een deel van de kinderafdeling. Daar zal zij spreken met ouders van opgenomen kindjes. Vervolgens spreekt de oud-vorstin met artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en ondersteuners over hun bijzondere werk. Tot slot zal er ook tijd zijn om met enkele patiënten van het kinderziekenhuis te spreken.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook