BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Estelle klapt voor moeder Victoria

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft donderdagmorgen op het zonovergoten plein van het Koninklijk Paleis in Stockholm een eerbetoon gekregen van de Koninklijke Lijfgarde. Dit gebeurde ter gelegenheid van Victoria's naamdag.

In Zweden wordt, naast de viering van Victoria's verjaardag, ook stilgestaan bij de oude Zweedse naamkalender. Volgens deze kalender is iedere dag van het jaar verbonden aan een bepaalde naam. De naam Victoria is verbonden aan 12 maart.

Bij de jaarlijkse plechtigheid wordt kroonprinses Victoria toegespeeld door een muziekkorps. De kroonprinses nam samen met haar 3-jarige dochtertje het huldeblijk in ontvangst. Prinses Estelle, net als haar moeder gekleed in een paarse mantel, klapte enthousiast na het driewerf hoera van de op het plein aangetreden manschappen.

Prins Daniel ontbrak dit jaar bij de traditionele plechtigheid, waarbij het publiek ook de kans heeft de kroonprinses bloemen aan te bieden. Kroonprinses Victoria maakte ook hier en daar een praatje met de belangstellenden voor het paleis.

foto

foto

Bron: ANP

Foto's

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: