BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mabel bij uitreiking prins Friso Ingenieursprijs

Prinses Beatrix en prinses Mabel waren woensdagmiddag aanwezig bij de uitreiking van de eerste Prins Friso Ingenieursprijs. De prijs, voor de Ingenieur van het Jaar, werd uitgereikt op de Universiteit Twente in Enschede.

Winnaar van de prijs is Allard van Hoeken. De medewerker van Bluewater Energy Services nam het op tegen nog twee finalisten: Gijs van den Boomen en Yvo Saanen. Volgens de jury weet Van Hoeken onder meer "internationale successen te boeken door het technische innovatieve te verbinden met bedrijfsmatig inzicht''.

De prijs van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de Nederlandse beroepsvereniging van ingenieurs, wordt jaarlijks uitgereikt, maar heeft pas sinds 2015 de naam Prins Friso Ingenieursprijs. De prins, die in augustus 2013 overleed aan de gevolgen van een skiongeval, was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek. Hij was ook lid van de beroepsvereniging KIVI.

KIVI liet eerder al weten dat "prins Friso zich nadrukkelijk bewoog op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij. Zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar vanaf 2015 te eren met de Prins Friso Ingenieursprijs."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: