BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet bezoekt tsunami-gebied Japan

Prinses Margriet bezoekt maandag in Japan het gebied dat in 2011 door de tsunami werd getroffen. Dit doet de prinses samen met minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Prinses Margriet en minister Ploumen wonen samen ook twee sessies bij van de VN-conferentie in Sendai die erop gericht is de risico's op natuurrampen te verminderen. Tijdens de conferentie die tot en met woensdag duurt, legt prinses Margriet speciaal de nadruk op een goede voorbereiding van terugkerende natuurrampen en preventie bij de (humanitaire) gevolgen.

De 72-jarige prinses is nauw betrokken bij het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds. Dit fonds is speciaal opgericht om mensen beter voor te bereiden op rampen. Naast voorlichting en training op het gebied van rampenvoorbereiding, helpt het Rode Kruis met waarschuwingssystemen en het opzetten van evacuatieplannen. Ook zorgt het Rode Kruis dankzij het fonds voor praktische hulp, zoals bijvoorbeeld verbetering van de kwaliteit van huizen, het planten van bomen, aanleggen van irrigatie of het verstrekken aan boeren van zaden die bestand zijn tegen extreme omstandigheden. Zo zal natuurgeweld minder schade aanrichten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: