BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet op audiëntie bij keizerspaar Japan

Prinses Margriet wordt vrijdag in audiëntie ontvangen door de Japanse keizer Akihito en keizerin Michiko. De prinses is in Japan om in Sendai een VN-conferentie bij te wonen over het verminderen van risico's bij natuurrampen.

De conferentie wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Prinses Margriet is uitgenodigd door de Verenigde Naties. De 72-jarige prinses spreekt vrijdag in Sendai in de Tohoku-universiteit jongeren toe tijdens de openingsceremonie van het Jeugd Forum, dat deel uitmaakt van de conferentie.

Prinses Margriet komt daar zaterdag opnieuw aan het woord tijdens een bijeenkomst waar wordt gesproken over hoe scholen zich kunnen voorbereiden op natuurrampen. De prinses zal speciaal de nadruk leggen op een goede voorbereiding op terugkerende natuurrampen en preventie van de (humanitaire) gevolgen van natuurrampen.

Maandag bezoekt prinses Margriet samen met minister Lilianne Ploumen twee plaatsen in Sendai die in 2011 zijn getroffen door de tsunami die toen volgde op een hevige aardbeving.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: