BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Radiostation mocht 'Kate-grap' niet uitzenden

Het radiostation 2DayFM dat in 2012 een audio-opname uitzond van een zogeheten prank call naar een Brits ziekenhuis waar hertogin Catherine lag, heeft de wet overtreden. Dat bepaalde het hooggerechtshof in Australië woensdag, meldden lokale media. Wat voor straf het radiostation krijgt is nog niet bekend. Mogelijk wordt de zender uit de ether gehaald.

Twee dj's van het radiostation deden zich voor als koningin Elizabeth II en kroonprins Charles en wisten zo informatie los te peuteren over Middleton. De verpleegster die ze doorverbond met een collega pleegde later zelfmoord.

2DayFM had de opname niet mogen uitzenden, omdat de zuster daar geen toestemming voor had gegeven. Dat bepaalde de Australische mediawaakhond eerder. Het radiostation stapte daarop naar de rechter, die het radiostation gelijk gaf. Het hooggerechtshof stelde woensdag de waakhond in het gelijk, omdat het om een "strafbare overtreding'' gaat.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook