BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaanse koning Juan Carlos op bezoek in Washington

De Spaanse koning Juan Carlos is zondag vanuit Uruguay doorgereisd naar de Verenigde Staten waar hij een aantal openbare optredens afwerkt. Zo heeft Juan Carlos woensdag in Washington een lunch met Luis Alberto Moreno, de president van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank.

Deze bank is in 1959 opgericht met als missie de economische en sociale, individuele en collectieve ontwikkeling van de lidstaten te bevorderen. De twee belangrijkste doelstellingen zijn duurzame economische groei en armoedebestrijding, samen met de bevordering van sociale rechtvaardigheid. Moreno staat sinds 2005 aan het hoofd van de bank.

De koning was dinsdagavond in het Kennedy Center in de Amerikaanse hoofdstad voor de opening van het internationale festival "Iberian Suite: Global Arts Remix", waarin diversiteit en creativiteit van de Spaanse en Portugese culturen en hun invloed in de wereld worden uitgelicht. De koning woonde een muzikale voorstelling bij en zat aan bij een feestelijk diner, waar hij herinneringen ophaalde aan zijn staatsbezoek aan de Verenigde Staten in 1976.

Juan Carlos was het afgelopen weekeinde namens zijn zoon koning Felipe in Uruguay, waar hij samen met onder meer de Arubaanse premier Mike Eman de installatie bijwoonde van de nieuwe president Tabaré Vázquez.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook