BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse koningin breekt schouder tijdens skiën

Koningin Silvia heeft woensdagmiddag tijdens haar skivakantie in Zwitserland haar rechterschouder gebroken. Dat heeft het Zweedse hof bekendgemaakt.

De koningin kwam ten val tijdens een afdaling in slecht weer, aldus de Zweedse krant Expressen. "Ze maakt het naar omstandigheden goed", aldus de mededeling van het paleis. De vorstin, die in het ziekenhuis werd behandeld, zal de komende dagen rust moeten houden. Ze was sinds maandag met koning Carl Gustaf op skivakantie.

Koningin Silvia is niet de enige die tijdens haar skivakantie ongelukkig ten val kwam. De Belgische koningin Mathilde loopt sinds haar verblijf in het Zwitserse Verbier vorige maand met een gespalkte knie. Bij openbare optredens maakt ze gebruik van krukken en voor langere afstanden van een rolstoel.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: