BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bezoek Duitse Bondsraadvoorzitter Bouffier aan koning Willem-Alexander afgezegd

Het bezoek van de Duitse Bondsraadvoorzitter Volker Bouffier aan Nederland gaat dinsdag niet door. Hij is ziek, staat op de website van het Koninklijk Huis.

Koning Willem-Alexander zou Bouffier in de ochtend in audiëntie ontvangen op Paleis Noordeinde in Den Haag. Daarna stond een lunch met premier Mark Rutte op het programma in de Statenzaal van het ministerie van Algemene Zaken.

Het is sinds 2000 een traditie dat de jaarlijks wisselende voorzitter van de Bondsraad, vergelijkbaar met de Nederlandse Eerste Kamer, een bezoek brengt aan Nederland. Het is nog niet bekend of Bouffier op een later moment naar Nederland komt.

Bouffier ontmoette koning Willem-Alexander en koningin Máxima in juni 2013 toen het koningspaar Duitsland bezocht. De minister-president van Hessen vergezelde het paar bij bezoeken aan Opel en Diehl.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook