BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense prins Henrik mist 75e verjaardag koningin Margrethe

Prins Henrik zal donderdag waarschijnlijk verstek moeten laten gaan bij het feest voor de 75e verjaardag van zijn vrouw, koningin Margrethe van Denemarken. De tachtigjarige prins ligt dinsdag met griep in bed en het is niet waarschijnlijk dat hij over twee dagen is hersteld, liet een woordvoerster van het Deense Koninklijk Huis weten.

"Het programma wordt normaal afgewerkt, maar zonder de deelname van de prins-gemaal en met de aanpassingen die daarvoor nodig zijn'', aldus de woordvoerster. Door zijn ziekte was Henrik maandag niet bij een persconferentie in slot Fredensborg. "Met een griep valt niet te spotten'', zei Margrethe toen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: