BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Felipe en Letizia herdenken vliegramp Germanwings

De Spaanse koning Felipe en koningin Letizia hebben maandag een herdenkingsdienst bijgewoond voor de slachtoffers van de vliegramp met de Duitse Airbus van Germanwings. In de beroemde basiliek van de Sagrada Familia in Barcelona werd een mis opgedragen.

Bij de vliegramp kwamen op 24 maart in de Franse Alpen alle 150 inzittenden van de Airbus om het leven. Onder de slachtoffers waren 50 Spanjaarden. Het vliegtuig was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf toen de copiloot het toestel liet verongelukken.

In totaal kwamen meer dan duizend nabestaanden bijeen in de Sagrada Familia. Bij de dienst, die onder leiding stond van de aartsbisschop van Barcelona, Lluís Martínez Sistach, waren ook de Spaanse en Catalaanse regeringsleiders Mariano Rajoy en Artur Mas aanwezig. Aan het slot van de dienst spraken voormannen van islamitische, joodse en protestantse gemeenschappen.

Het koningspaar en andere hoogwaardigheidsbekleders betuigden vervolgens in de kerk persoonlijk hun medeleven aan nabestaanden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: