BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Festiviteiten voor verjaardag koningin Margrethe van start

Hoewel koningin Margrethe van Denemarken pas volgende week donderdag jarig is, zijn de feestelijkheden voor haar 75e verjaardag al van start gegaan. Op woensdagavond woonde Margrethe met prins-gemaal Hendrik, het kroonprinselijk paar Frederik en Mary en hun kinderen prins Christian en prinses Isabell een galavoorstelling bij in de concerthal in Aarhus.

Eerder die dag reden de Deense koningin en haar echtgenoot prins-gemaal Hendrik door Aarhus in een open paardenkoets, vergezeld door een parade van legerpaarden. Een paardenparade wordt traditiegetrouw alleen gehouden voor speciale gelegenheden, zoals koninklijke bruiloften en vieringen. Na hun ritje in de koets kwam het paar aan bij het gemeentehuis van Aarhus, waar ze hun opwachting maakten op het balkon, gevolgd door een receptie.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben aangekondigd naar de verjaardag van Margrethe te komen en ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde reizen volgende week af naar Denemarken. Op woensdag 15 april woont het koningspaar een feestelijk diner bij in het paleis Christiansborg in Kopenhagen.

Bron: ANP

Bekijk de aankomst van de koninklijke familie

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: