BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto en het Verhaal: Bé Annen

Eind oktober 1998 was er in het noorden van ons land grote wateroverlast. Ik woonde toen nog in Meppel en ook deze plaats werd getroffen. De situatie was zo ernstig, dat zelfs toenmalig koningin Beatrix een kijkje kwam nemen om zo de angstige bewoners een hart onder de riem te kunnen steken.

Ik was die bewuste middag vrij en besloot op de fiets naar het centrum te gaan. Daar het mooi zonnig weer was geworden, was het een drukte van jewelste in de stad. Op geen enkele manier kon ik ook maar een glimp van onze vorstin opvangen. Ontredderd vroeg ik een buurtbewoner of ik ergens meer kans maakte. Hij verwees mij naar een leegstaande loods en hier wachtte ik...Opeens hoorde ik wat geroezemoes en opeens kwam daar de koningin met haar gevolg aan. Ik schoot mijn foto en later op de afdruk zag ik pas hoe gewoon zij er die dag uitzag. Het haar losjes, een lief en vriendelijk gezicht: ik was echt blij met deze foto.

Bé Annen

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook