BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto en het Verhaal: Denis Pepping

In 2012 was ik vrijwilliger bij de Olympische Spelen in Londen voor de sport waterpolo. Ik kreeg kaartjes voor de dameshockeywedstrijd Nederland-Engeland. Daar ontmoette ik de toenmalige prinses Máxima.

Toen ik op tribune aankwam zag ik daar ineens toenmalig prins Willem-Alexander en prinses Máxima met hun kinderen. Tijdens de rust bleef alleen koningin Maxima achter om de tweede helft te kijken. Nadat de wedstrijd was afgelopen en Nederland met 2-1 had gewonnen bleef prinses Máxima nog even op de tribune en zwaaide naar het publiek. De tribune liep leeg en ik stapte langzaam op haar af. “Nederland doet het fantastisch hè”, zei ik, waarop de prinses haar hoof schudde en zei: ”Ja heel erg goed”.  Ik vroeg haar welke wedstrijden ze nog meer had gezien en ze vertelde me dat ze ook bij zwemmen en Beachvolleybal was geweest. Toen ik vroeg of ik met haar op de foto mocht, vond ze dat geen probleem. Een collega van mij stond al klaar met zijn camera en maakte direct een foto. De beveiliging kwam, dus ik bedankte haar en wenste haar nog veel plezier bij de rest van de Olympische Spelen.  De prinses was super aardig en dat maakte de Olympische Spelen voor mij nog specialer dan dat het al was.

Denis Pepping

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook