BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto en het Verhaal: Jacques Ruijgers

Rond 1970 woonden wij in het Duitse plaatsje Stolzenau. Daar bevond zich op dat moment een Nederlandse afdeling van de Luchtmacht met een raketbasis. De militairen woonden daar verplicht 5 jaar in een Nederlandse wijk.

Ik was destijds directeur van de Nederlandse Rijksschool voor Voortgezet Onderwijs. Op een dag bracht prins Claus een bezoek aan de Nederlandse Scholen in Stolzenau. Zo ook aan de kleuterklas van mijn dochter.  Op de foto staat prins Claus naast mijn dochter. Hij vroeg aan haar: “Wat ben je aan het doen?” Waarop mijn dochter zegt: “Dat ziet u toch?”

Jacques Ruijgers

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook