BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto en het Verhaal: Riek Hurkmans

Op 26 juni 1990 bracht toen nog koningin Beatrix een bezoek aan het Boerenbondsmuseum in Gemert. Voor ons was het een bijzondere en spannende dag.

Wij waren benoemd tot beheerdersechtpaar van het pas geopende museum. Daarom mochten wij de koningin rondleiden door het museum. Ze was heel vriendelijk en toonde veel interesse. De foto met koning Beatrix hangt trots bij ons in de kamer. Wij getooid in Brabantse klederdracht en een echte poffer(hoofddeksel) op. Dit was voor ons een dag om nooit te vergeten. Dit jaar bestaat het Boerenbondsmuseum al weer 25 jaar en is het uitgegroeid tot een prachtig openluchtmuseum dat laat zien hoe het boerenleven vroeger was.

Riek Hurmans

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook