BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Gokgekte in aanloop naar koninklijke geboorte

De wedkantoren in Engeland doen weer goede zaken in aanloop naar de geboorte van het tweede kindje van de Britse prins William en zijn vrouw Catherine. Er wordt onder meer geld ingezet op het geslacht, de naam en de geboortedatum van de koninklijke spruit.

De meerderheid van de Britten denkt dat Kate een prinsesje op de wereld zal zetten. De drie grootste bookmakers noteren Elizabeth en Charlotte als favoriete namen onder de gokkers. Mocht prins George een broertje krijgen, dan denken de meeste Britten dat het jongetje de naam James of Henry meekrijgt.

Wedkantoren nemen zelfs weddenschappen aan over de kleur van de jurk die hertogin Catherine zal dragen zodra ze het ziekenhuis mag verlaten. De meeste mensen denken dat het blauw is, gevolgd door roze en oranje.

Rondom de geboorte van prins George, twee jaar geleden, werd er ook massaal gewed op de naam, het geslacht en de geboortedatum van de baby. Bookies meldden toentertijd dat er voor miljoenen was ingezet, uitzonderlijk hoog voor een zaak die niet om sport draait.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook