BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Helft Britten wil Camilla als koningin

Bijna de helft van de Britten vindt het prima dat Camilla koningin wordt als prins Charles tot koning wordt gekroond. Dat blijkt volgens The Telegraph uit een enquête door YouGov. De hertogin van Cornwall zou zelf naar verluidt liever 'prinses-gemalin' genoemd willen worden als haar man koning is.

Tien jaar geleden, toen Camilla net verloofd was met prins Charles, vond nog maar 7 procent van de ondervraagden dat zij op een dag koningin moest worden. Dat is nu gestegen naar 49 procent. Volgens de peilers van YouGov is hieruit niet af te leiden dat Camilla in de afgelopen tien jaar veel populairder is geworden. De Britten zijn volgens hen vooral gewend geraakt aan Charles' vrouw.

Ruim een derde heeft liever dat Camilla straks niet koningin wordt genoemd. Ze zou volgens hen een lagere titel moeten krijgen uit respect voor de in 1997 overleden prinses Diana. Charles scheidde in 1996 van Diana en trouwde op 9 april 2005 met Camilla.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: