BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bezoekt 750-jarig Oudewater

Koning Willem-Alexander bezoekt vrijdag 3 juli 2015 de stad Oudewater. De koning woont in de Grote Kerk een feestelijke bijeenkomst bij ter gelegenheid van de viering van 750 jaar stadsrechten van Oudewater. Het ontstaan van de Staat der Nederlanden vormt daarbij een belangrijk thema.

In 1572 was Oudewater één van de twaalf steden die deelnamen aan de Eerste Vrije Statenvergadering in Dordrecht. Daar kozen twaalf Hollandse steden voor Willem van Oranje. Oudewater werd om die reden drie jaar later verwoest door de Spaanse legers en daarna volledig herbouwd.
 
De bijeenkomst wordt onder anderen bijgewoond door de burgemeesters van de elf overige deelnemende steden aan de Vrije Statenverkiezingen. De Koning opende op Koningsdag in Dordrecht Het Hof van Nederland, de plek waar in 1572 de eerste Vrije Statenvergadering plaatsvonden.

Bron: RVD
 

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook