BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander opent nieuwbouw van zijn oude basisschool

Koning Willem-Alexander verricht donderdag 21 mei in Baarn de officiële opening van de nieuwbouw van De Nieuwe Baarnsche school (NBS). De NBS is een basisschool voor algemeen bijzonder onderwijs.

De NBS onderscheidt zich principieel van andere scholen voor bijzonder onderwijs, omdat er geen les wordt gegeven op basis van een bepaalde godsdienstig-dogmatische grondslag. De school neemt de gelijkwaardigheid van alle levensbeschouwelijke en maatschappelijke stromingen als uitgangspunt. De leerling kan zelf een levensbeschouwing opbouwen en van daaruit een eigen inbreng hebben met respect en begrip voor de levens- en maatschappijbeschouwing van anderen.
 
Het bestuur van de school wordt niet uitgeoefend door de gemeente, maar door de vereniging van ouders zelf. Dit betekent dat zij zelf het benoemings- en toelatingsbeleid bepalen. De school telt nu zo’n 500 leerlingen en ruim 40 personeelsleden. Koning Willem-Alexander en de prinsen Friso en Constantijn hebben hun lagere schooltijd op de NBS doorgebracht.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: