BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth leeft mee met slachtoffers Nepal

De Britse koningin Elizabeth en haar man prins Philip leven intens mee met de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Dit schrijft de vorstin in een boodschap aan de Nepalese president Ram Baran Yadav.

Het dodental van de aardbeving in Nepal is maandag gestegen naar ruim 4000. Gevreesd wordt dat het aantal doden nog verder stijgt, mogelijk naar 5000. De koningin: "Ik ben geschokt te moeten horen dat de aardbeving van zaterdag zo verschrikkelijk veel mensenlevens heeft gekost en zoveel gewonden heeft veroorzaakt. In mijn gedachten en gebeden ben ik bij de slachtoffers van deze ramp, de nabestaanden en anderen die getroffen zijn."

"Ook prins Philip betuigt zijn diepste medeleven aan u en het Nepalese volk. De gedachten van iedereen in het Verenigd Koninkrijk gaan uit naar de families die betrokken zijn bij deze verschrikkelijke gebeurtenis."

Ook koning Harald van Noorwegen heeft maandag zijn condoleances overgebracht aan de president van Nepal. De Noorse vorst schrijft diep bedroefd te zijn door de aardbeving die het Aziatische land trof. "Het nieuws over de verschrikkelijke aardbeving dat uw land op zaterdag trof, stemt me diep bedroefd. De ramp kost vele levens en veroorzaakt wijdverspreid grote schade."

"Namens de Noren en mezelf stuur ik u mijn condoleances en vraag ik u om mijn oprechte deelneming over te brengen aan de nabestaanden en de andere mensen die zijn getroffen door deze ramp."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: