BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bij oratie hoogleraar Prins Claus Leerstoel

Koningin Máxima is maandagmiddag 18 mei 2015 aanwezig bij de oratie van professor Javier A. Couso in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht.

Prof. Couso is voor de periode 2014-2016 verbonden aan de Prince Claus Chair for Development and Equity. Hij is specialist op het gebied van rechtssociologie en vergelijkend recht, met name van constitutionele vraagstukken in Latijns Amerikaanse landen, zoals Chili, Mexico, Nicaragua en Peru. Hij doet onder meer onderzoek naar rechtelijke onafhankelijkheid en mensenrechten. Onlangs benoemde de Chileense president Michelle Bachelet hem tot lid van de adviesgroep die de Chileense anti-terrorismewetgeving gaat evalueren. Zijn onderzoek richt zich dan ook op het begrijpen van de vaak moeilijke transitieprocessen in Latijns Amerika.
 
De Prince Claus Chair for Development and Equity is ingesteld door de Universiteit Utrecht, het International Institute of Social Studies (ISS) en de Erasmus Universiteit Rotterdam. De leerstoel is bedoeld voor uitmuntende, jonge academici uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, de Cariben of de Stille Oceaan. De universiteiten en het ISS willen met de leerstoel onderzoek en onderwijs in de ontwikkelingssamenwerking bevorderen in overeenstemming met de inzichten en ideeën van Prins Claus.
Koningin Máxima is beschermvrouwe van de Prince Claus Chair. Tot begin 2014 was zij voorzitter van het curatorium van de Prince Claus Chair. 

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: