BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Silvia met kleindochter op bezoek bij paus

De Zweedse koningin Silvia is maandag op bezoek geweest bij de paus in Vaticaanstad. De koningin legde het bezoek niet alleen af. Ook haar dochter Madeleine, schoonzoon Chris O'Neill en hun 1-jarige dochtertje Leonore waren erbij.

De Zweedse royals zijn in Vaticaanstad om deel te nemen aan een seminar tegen mensenhandel. Hieraan voorafgaand gingen koningin Silvia, prinses Madeleine, Chris en prinses Leonore op audiëntie bij de paus.

Tijdens hun bezoek waren koningin Silvia en prinses Madeleine in het zwart gekleed, zoals het protocol voorschrijft. Alleen katholieke vorstinnen hebben het zogenoemde privilège du blanc, dat wil zeggen dat zij in het wit gekleed op bezoek bij de kerkvorst mogen.

De koningin zet zich met haar World Childhood Foundation in voor de bescherming van kinderen en strijdt tegen kindermisbruik en mensenhandel. Prinses Madeleine is ook actief voor de stichting van haar moeder.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: