BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Sonja bij herdenking scheepsramp

De Noorse koningin Sonja heeft dinsdagavond de slachtoffers van de brand op de veerboot Scandinavian Star, 25 jaar geleden, herdacht. Dat deed de vrouw van koning Harald samen met de Noorse premier Erna Solberg tijdens een herdenking in Oslo.

Voor de herdenkingsceremonie sprak de koningin nog met een paar overlevenden van de ramp. Sonja legde een krans voor de slachtoffers bij een monument in de Noorse hoofdstad Oslo, dat in 2006 werd onthuld. Na een aantal toespraken namen de aanwezigen nog een minuut stilte in acht.

Bij de brand op de boot in 1990, die onderweg was van Oslo naar de Deense plaats Fredrikshaven, kwamen 159 mensen om. Hoe de brand destijds begon, is nog steeds niet duidelijk. Onlangs werd besloten om het onderzoek hiernaar te hervatten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: