BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar brengt officieel bezoek aan VS

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen van maandag 1 juni tot en met woensdag 3 juni 2015 een officieel bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika.

Het koninklijk paar bezoekt Washington, Grand Rapids en Chicago. Het koningspaar heeft tijdens hun bezoek een ontmoeting met president Barack Obama op het Witte Huis. De koning en koningin worden vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken.
 
Tijdens het bezoek wordt stilgestaan bij de grote bijdrage van de VS aan de bevrijding van Nederland. In 2015 viert Nederland 70 jaar bevrijding.
Daarnaast is onder meer aandacht voor de samenwerking op economisch terrein. Gelijktijdig aan het bezoek vindt een economische missie plaats.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: