BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar naar Nationale Herdenking

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagavond 4 mei aanwezig bij de Nationale Herdenking in Amsterdam. Premier Rutte zal het koningspaar vergezellen. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekend.

Willem-Alexander en Máxima zullen eerst de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk bijwonen. Vervolgens zal het koningspaar een krans bij het Nationaal Monument op de Dam leggen. Voorafgaand aan de kranslegging houdt premier Rutte nog een toespraak.

De volgende avond wonen de koning, koningin en de minister-president in Amsterdam het 5 mei-concert bij, wat de afsluiting is van de Nationale Viering van de Bevrijding. Prinses Beatrix sluit zich die avond ook bij het gezelschap aan. Het concert vindt traditiegetrouw plaats op en rond de Amstel voor Koninklijk Theater Carré.

Bron: ANP/RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: