BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar zingt voor jarige koningin Margrethe

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmorgen deelgenomen aan de zogenoemde 'Morgenvækning' voor de jarige koningin Margrethe. Onder het slaapkamerraam van Fredensborg Slot hadden honderden mensen zich verzameld om Margrethe 'wakker te zingen'. De jarige verscheen tijdens het eerbetoon in het open raam. De zieke prins-gemaal Henrik liet zich niet zien.

Aan de samenzang werd ook deelgenomen door de kleinkinderen van koningin Margrethe en door een deel van de buitenlandse gasten die woensdag bij het galadiner waren in Kopenhagen. Zo werd de jarige ook toegezongen door de Belgische koning Filip en koningin Mathilde, het Zweedse koningspaar Carl Gustaf en Silvia en de Luxemburgse groothertog Henri, die donderdag ook jarig is. Hij is zestig geworden. Het Spaanse koningspaar, dat wel bij het diner was, ontbrak.

Na de 'Morgenvækning' en het ontbijt op Fredensborg, de voorjaarsresidentie van de Deense koningin ten noorden van de hoofdstad, gingen de meeste buitenlandse genodigden weer naar huis. Koningin Máxima bijvoorbeeld wordt donderdagmiddag nog verwacht in Washington, waar ze de voorjaarsvergadering van de Wereldbank bijwoont. Koning Filip heeft thuis de verjaardag van zijn dochter prinses Eléonore (7) en Henri's jongste zoon prins Sébastien (23) is ook jarig.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: