BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprinses Victoria populairst onder Zweden

Kroonprinses Victoria (37) is veruit het populairste lid van de Zweedse koninklijke familie. Dat blijkt uit een enquête waar de Zweedse krant Aftonbladet zaterdag over schrijft. Van de ondervraagden noemt 52 procent Victoria als favoriet.

Victoria's vader koning Carl XVI Gustaf eindigt met 13 procent op de tweede plaats in de populariteitspoll van de krant. Victoria's echtgenoot prins Daniel staat op de derde positie, nog net hoger dan prins Carl Philip en koningin Silvia.

Van de 1106 ondervraagden had 15 procent geen favorieten. Voor 61 procent van de respondenten is Victoria bovendien de beste vertegenwoordiger van Zweden in het buitenland.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: