BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwe foto's groothertog Henri van Luxemburg

De Luxemburgse groothertog Henri is donderdag zestig jaar geworden. De verjaardag wordt in familiekring gevierd, liet het hof weten. Uitgebreide feestelijkheden zoals bijvoorbeeld in Denemarken en Zweden gebruikelijk, zijn er niet.

Henri heeft ter gelegenheid van zijn verjaardag ook geen interviews gegeven, zoals de donderdag 75 jaar geworden Deense koningin Margrethe de afgelopen weken wel uitvoerig heeft gedaan. Luxemburgse media waren deze week dan ook wat zuur. Tot woensdag waren er ook geen speciale nieuwe foto's vrijgegeven.

'"Geen interviews, geen foto's, een beetje gala en glamour zou best mogen", klaagde Telecran, de Luxemburgse radio-en televisiegids die deze week desondanks een extra bijlage uitbracht van 32 pagina's ter gelegenheid van de verjaardag.

Henri, die dit jaar vijftien jaar op de troon zit, was woensdagavond zonder zijn vrouw bij het galadiner in Kopenhagen ter ere van de jarige koningin Margrethe. Hij deelt zijn verjaardag niet alleen met haar, maar ook met zijn jongste zoon prins Sébastien die donderdag 23 jaar is geworden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: