BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Albert brengt staatsbezoek aan Tsjechië

Prins Albert van Monaco reist woensdag af naar Tsjechië. De vorst brengt tot en met 10 april een staatsbezoek aan het land, zo valt te lezen op de officiële website van het Monegaskische hof.

Albert zal in de Praagse burcht worden ontvangen door de Tsjechische president Miloš Zeman. Volgens de website zullen de twee het hebben over de economische en culturele samenwerking tussen de twee landen.

De prins van Monaco zal donderdag een bezoek brengen aan de Sint-Vituskathedraal, onderdeel van de Praagse burcht. Daar zal Albert de aartsbisschop van Praag ontmoeten, kardinaal Dominik Duka. 's Avonds staat er een diner op het programma.

Op de laatste dag van zijn bezoek gaat Albert langs bij het Monegaskische consulaat. Vrijdag gaat hij ook nog naar het Nationale monument in Praag. Het staatsbezoek wordt afgesloten in de Strahov-abdij. Deze bezienswaardigheid is vooral bekend vanwege de enorme bibliotheek.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: