BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry naar Nieuw-Zeeland

Prins Harry maakt in mei zijn eerste officiële reis naar Nieuw-Zeeland. Dit maakte Kensington Palace bekend op Twitter.

TV One kon maandag al een deel van het programma onthullen. Op het reisschema staat onder meer een bezoek aan het dunbevolkte Stewarteiland, waar slechts vierhonderd mensen wonen. Ook doet Harry de steden Wanaka en Christchurch aan.

Een jaar geleden was Harry's broer prins William met zijn echtgenote Catherine en hun zoontje George in Nieuw-Zeeland.

Prins Harry brengt momenteel een maand door in Australië. Hij volgt er een training waarmee hij zijn legercarrière afsluit. Voordat hij naar Nieuw-Zeeland gaat, is hij eind april met zijn vader prins Charles aanwezig in Turkije bij de herdenking van de slag om Gallipoli, dan precies een eeuw geleden. Bij de plechtigheden worden duizenden belangstellenden verwacht uit met name Australië en Nieuw-Zeeland.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook