BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry stunt met Spitfire

Het Britse hof heeft dit paasweekend een video vrijgegeven van een lachende prins Harry in een Spitfire. Op de beelden is te zien hoe de 30-jarige prins geniet als het vliegtuig een looping maakt boven het eiland Wight voor de zuidkust van Engeland.

Prins Harry maakte de vlucht ter promotie van een fonds die trainingen van gewonde oorlogsveteranen financiert. Harry was passagier tijdens de vlucht en genoot er zichtbaar van. Na de landing mijmert hij dat aan alle mooie dingen een eind komt.

De video is in augustus vorig jaar gemaakt, toen Harry twee mannen opzocht die dankzij de beurs in september mee zullen vliegen tijdens de 75e herdenking van de luchtoorlog Slag om Engeland.

Harry arriveert maandag in Australië, waar hij vier weken zal trainen met het Australische leger, waarmee hij zijn legercarrière afsluit. In Canberra zal hij maandag eerst een krans leggen bij het monument van de Onbekende Soldaat. Daarna bezoekt hij het Australian War Memorial voordat hij zijn training aanvangt die hem brengt naar Sydney, Darwin en Perth.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: