BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Henrik onder vuur om vakantie

De Deense prins-gemaal Henrik krijgt er deze dagen van langs in de Deense boulevardbladen. Hij laat zijn vrouw in de steek, is de teneur van berichten in BT en EkstraBladet, die het Henrik kwalijk nemen op vakantie te zijn in Venetië.

De tachtigjarige prins-gemaal ontbrak vorige week bij de uitgebreide festiviteiten ter gelegenheid van de 75e verjaardag van zijn echtgenote koningin Margrethe. Hij lag met zware griep in bed. Bij de diners en ontvangsten werd zijn afwezigheid steeds gememoreerd. "Ik mis mijn man", zei Margrethe in een dankwoord in het Kopenhaagse stadhuis.

Dat Henrik echter meteen na het feest in het vliegtuig kon stappen en naar Venetië vertrekken, vinden de Deense media maar vreemd. "Hij kan daar aansterken", aldus de uitleg van het paleis. De kranten verwijten hem echter zijn vrouw te weinig te hebben gesteund; de reis zou aantonen dat het met zijn ziekte wel meeviel.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: