BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix opent ARTZUID 2015

Prinses Beatrix opent vrijdag 22 mei de internationale sculptuurroute ARTZUID 2015 in Amsterdam-Zuid. Deze tweejaarlijkse openluchttentoonstelling wordt voor de vierde keer gehouden en heeft de titel ‘Een vertelling in beelden’.

De opzet is anders dan voorgaande edities. De gastcuratoren Rudi Fuchs en Maarten Bertheux hebben gekozen voor een museale opstelling van de sculpturen. Over een route van 2,5 kilometer door de Apollolaan, Minervalaan naar de Zuidas zijn op open plekken
18 ‘podia’ ingericht. Hier laten 21 internationale beeldend kunstenaars ensembles zien van monumentale sculpturen. Deelnemende kunstenaars zijn onder anderen George Baselitz (Duitsland), Tony Cragg (Verenigd Koninkrijk), Brian Donelly (Verenigde Staten), Klaas Gubbels (Nederland), Mimmo Paladino (Italië) en Jaume Plensa (Spanje)
 
Naast de tentoonstelling die bezoekers zelf gratis kunnen bekijken zijn er diverse andere activiteiten. Zo worden er dagelijks rondleidingen in het Nederlands en Engels gegeven door kunsthistorici en is er een app met een audiotour beschikbaar. Ook zijn er educatieprogramma’s voor scholen. ARTZUID 2015 is te zien tot en met 22 september.


Bron: RVD

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook