BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Viktória haalt geld op in De Efteling

Prinses Viktória maakt maandag haar debuut als beschermvrouwe van Save the Children. In attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel zal ze samen met kinderen van groep 8 van basisschool de Kinderboom kijken hoeveel geld er is gegooid in de Wensbron.

De munten die bezoekers van De Efteling bij het doen van een wens in de bron gooien, worden besteed voor projecten van Save the Children. Dit jaar wordt de opbrengst gebruikt om jongeren uit de sloppenwijken van de Indiase stad Calcutta een opleiding te geven.

Prinses Viktória maakte twee maanden geleden een kennismakingsreis naar Delhi om het werk van de organisatie te leren kennen. "Het was zeer emotioneel", aldus de prinses, die werd geconfronteerd met de extreme armoede en leefomstandigheden van Indiase kinderen. "Je eerste reactie is om weg te kijken, maar dan besef je dat dit de realiteit is."

De echtgenote van prins Jaime is van plan zich voor en achter de schermen in te zetten voor Save the Children. De prinses zei dat in een vraaggesprek na haar benoeming als beschermvrouwe van de kinderrechtenorganisatie. "Ik wil niet alleen helpen om de naamsbekendheid te vergroten, maar wil ook inhoudelijk vormgeven aan deze functie".

Foto

Foto

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: