BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Saudi-Arabië wisselt van troonopvolger

De Saudische koning Salman heeft woensdag verschillende wijzigingen doorgevoerd in de top van het bestuur van Saudi-Arabië. Zijn halfbroer prins Muqrin is niet meer de eerste in de lijn van troonopvolging.

De minister van Binnenlandse Zaken staat nu bovenaan die lijst, Mohammed bin Nayef. Die was in januari nog op de tweede plek gezet, achter prins Muqrin.

De zoon van de koning, die ook minister van Defensie is, is nu de tweede in lijn van troonopvolging.

Staatsmedia in Saudi-Arabië maakten ook bekend dat de koning van minister van Buitenlandse Zaken wisselt. De man die dat sinds 1975 was, prins Saud al-Faisal, is vervangen door de ambassadeur in Washington. Het is de eerste keer dat die post wordt bezet door iemand die geen lid is van de koninklijke familie.

De wijzigingen geven aan dat Salman voor een ander beleid kiest dan zijn broer Abdullah. Die overleed in januari en was tot zijn dood koning.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook