BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zussen koning Juan Carlos nemen hem in bescherming

De zussen van koning Juan Carlos hebben woensdag verontwaardigd gereageerd op de voorpublicatie van het boek 'Het laatste hoofdstuk' over de laatste jaren van zijn koningschap.

De infanta's Pilar en Margarita hebben het schrijven van de journalist Ana Romero weliswaar niet gelezen, maar wisten zeker dat het onzin was.

"Ik lees niks over mijn familie", aldus Doña Pilar, de oudere zus van de gepensioneerde koning. Maar toen een verslaggever vroeg naar het waarheidsgehalte van een aantal pikante beweringen uit het boek, antwoordde ze gedecideerd. "U gelooft toch niet in sprookjes?" Margarita, die een jaar jonger is dan Juan Carlos, reageerde op de vraag of de koning was afgetreden omdat hij zich eenzaam en alleen voelde met een duidelijk 'ik geloof er niks van'.

Ana Romero komt ook met sensationele en explosieve onthullingen, als ze kloppen. Zo zou de koning eind dit jaar pas hebben willen aftreden, na zijn veertigjarig regeringsjubileum, om dan te trouwen met zijn vriendin prinses Corinna zu Sayn-Wittgenstein. Hij zou zoon Felipe hebben gevraagd te scheiden van diens vrouw Letizia, en zou door de regering een verkapt huisarrest opgelegd hebben gekregen om het aanzien van Spanje niet verder te schaden.

Juan Carlos

Romero zegt met tientallen mensen uit de omgeving van de koning te hebben gesproken. Die zijn, nu Juan Carlos is afgetreden, veel openhartiger dan voorheen. Ze schetst een beeld van een eenzame Juan Carlos die door zelfzucht en zijn werk voor Spanje vrienden en familie van zich vervreemdde, en door zijn lichamelijke gebreken als koning niet meer geloofwaardig verder kon.

Dat de koning een vriendin had, was in kleine kring al langer bekend en toen Juan Carlos tijdens een olifantensafari in Botswana zijn heup brak, kon het bestaan van Corinna niet langer worden verhuld. Hij was immers op haar uitnodiging op olifantenjacht gegaan en ze reisde regelmatig in zijn gezelschap. Het was een breekpunt. De koning verloor er zijn aanzien mee, en kwam vorig jaar tot de conclusie dat hij maar beter kon aftreden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook