BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Aangifte om bekladding 'Fuck de koning' op paleis

Er is aangifte gedaan van bekladding vorige week van het Paleis op de Dam in Amsterdam met de woorden 'fuck de koning'. Dat heeft de politie dinsdag bevestigd.

De aangifte van 'opzettelijke belediging van de koning en vernieling van het Paleis op de Dam' is dinsdag gedaan door advocaat Marc Schroeder. Hij heeft de aangifte onder meer gedaan om 'het publieke debat in leven te houden' over het onderwerp. Hij wil dat wordt uitgezocht of de bekladding met 'fuck de koning' een belediging inhoudt.

Hij vindt het opvallend dat het Rijksvastgoedbedrijf geen aangifte heeft gedaan omdat er volgens een woordvoerder geen schade was aan het pand en de verf makkelijk was weg te halen. Schroeder vraagt zich af of er dan geen verwijderingskosten waren.

Bron: ANP