BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgische prinses Elisabeth doopt marineschip

De Belgische prinses Elisabeth heeft dinsdag op de marinebasis van Zeebrugge het patrouilleschip P902 Pollux gedoopt. De dertienjarige hertogin van Brabant, zoals de titel van de Belgische troonopvolgster luidt, werd vergezeld door haar ouders koning Filip en koningin Mathilde.

Voor de jonge prinses Elisabeth was het de eerste keer dat ze een schip mocht dopen. Het kapotgooien van een fles champagne op de romp van de Pollux ging niet meteen goed, maar uiteindelijk slaagde Elisabeth toch in haar taak. Haar moeder doopte vorig jaar al het eerste patrouillevaartuig, de P901 Castor.

Anders dan haar (bijna) leeftijdgenootje prinses Amalia in Nederland, wordt Elisabeth door haar ouders met enige regelmaat meegenomen bij publieke optredens en heeft de prinses ook al enkele officiële taken verricht. Zo las ze in oktober vorig jaar op Lichtfront, een herdenkingsplechtigheid in het kader van de Eerste Wereldoorlog, in de drie landstalen een brief voor waarin ze opriep de oorlog nooit te vergeten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: